Šiju, šiješ, šijeme a s námi i všichni čerti

Něco k papání - slaný štrůdl

26. června 2010 v 19:22 | Máca |  Recepty
Nějak dlouho už jsem nedala nic k papání. Toto co Vám dnes "upeču" to doopravdy nemá chybu. Chlapi se budou oblizovat a určitě se nic nevyhodí . 
Co budeme potřebovat? 
Na těsto : 750gr polohrubé mouky, 1dcl oleje, 4 dcl mléka, 1 kostka droždí, 2 lžičky soli.

Z tohoto udělat těsto, klasickým způsobem a nechat kynout.

Na potěr : 1 heru, 2 žloutky (bílky nechat na potření), 1 lžička soli.

Dávám to do mixéru na utření .
slaný štrůdl
slaný štrůdl
V jedné nádobě je vykynuté těsto, v druhé utřená Hera a připravená nakrájená klobáska se sýrem na naplnění.



















Těsto rozdělíme na tři díly.


Rozválíme .
slaný štrůdl
Potřeme utřenou Herou (samozřejmě si to rozdělíme na tři díly).
slaný štrůdl
Na náplň používám a osvědčila se  Ostravská klobása, Šunková klobása, krájený salám co najdeme v lednici a hlavně sýr. Ale můžete použít na co máte chuť, nebo co zrovna dá lednice.
slaný štrůdl
Zavinout, udělat tři "nohavice" a co je velmi důležité dát na plech vyložený pečícím papírem.
slaný štrůdl
Další důležitý krok. Ještě nepečený "štrůdl" nakrájet na porce. Potřít bílkem a posypat. Dnes  jsem použila Sezamové semínko. Ale můžete mákem, mandlemi, kmínem....
slaný štrůdl
A teď už jen nechat trošku vychladnout a už se může podávat. Tak DOBROU CHUŤ.
Jedna připomínka - to těsto je úžasné, vůbec se nelepí a při vyvalování ani nepodsypávám moukou. Lze použít i na jiné slané věci. 
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Martina Martina | Web | 26. června 2010 v 23:00 | Reagovat

Teda Marcelko,vypadá to fakt skvěle:-).Hezkou neděli,pa Marťa

2 Dáša Dáša | E-mail | 27. června 2010 v 18:40 | Reagovat

Marcelko,je vůbec něco,co neumíš???
Tenhle štrůdl určitě zkusím,díky za nápad.
   Dáša

3 Hanča Kdovíková Hanča Kdovíková | Web | 28. června 2010 v 11:47 | Reagovat

To vypadá velmi jedle, hned zakládám stránku do záložek a musím vyzkoušet. Díky za nápad a receptíček :-))

4 ENILI ENILI | Web | 3. července 2010 v 15:56 | Reagovat

Marcelko,skvělé.Zkusím to,ale až pojedu do Ostravy za děckama.Hezký víkend přeji.

5 Hana S-B, Hana S-B, | 3. července 2010 v 21:53 | Reagovat

Bylo to super, už se těším až ,,štrúdly" upeču s nivou.

6 Veronika Veronika | 2. července 2012 v 7:48 | Reagovat

Tak tenhle štrůdl jsem u Tebe, Marcel,jedla, a neměl chybu!!!!!!!!!

7 Karfigolka Karfigolka | E-mail | Web | 12. listopadu 2015 v 9:54 | Reagovat

Slaný štrůdl je mňam. Pohlreich by vám také vymyslel něco extra, já podle něj vařím moc ráda :) http://www.pohlreichzdenek.info/

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama